The projects have been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views of the authors only, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Erasmus+

Dieses Jahr hat unsere Schule das Glück an zwei von der EU finanzierten Erasmus+ Projekten teilzunehmen bzw. diese zu koordinieren: "We are all in one boat" und "Walking the line". Beide Projekte ermöglichen es Schülern und Schülerinnen die Vielfalt und Geschichte Europas zu erleben.

Das erste Projekt, "We are all in one boat", wird von unserer Schule koordiniert (Frau Spannuth, Frau Fordkort und Frau Groß). Unsere Europa-Partner sind Graudenz (Polen), Serres (Griechenland) und Padua (Italien).

Das zweite Projekt, "Walking the Line", wird von unserer Partnerschule in Cornélla, Spanien koordiniert. Hier in Deutschland haben die Leitung Frau Tenge-Rietberg, Frau Klose und das Team. Die Partner dieses Projekts sind Marijampole (Litauen), Foto (Italien) und Craiova (Rumänien) sowie natürlich Cornelia in der Nähe von Barcelona (Spanien).

Lesen Sie mehr zu unseren Erasmus+ Projekten (hier klicken)!

English

This year our school is fortunate enough to be involved in two Erasmus+ projects co-sponsored by the European Union.

The names of the projects are “We are all in one boat” and “Walking the Line”. Both projects offer students a unique opportunity to experience the diversity and history of Europe.

The first project, “We are all in one boat”, is co-ordinated by our school (Mrs  Spannuth, Ms. Fordkort and Mrs. Groß and team) . Our European partners for this project are: Graudenz (Poland), Serres (Greece) and Padua (Italy).

The second project, “Walking the Line”, is coordinated by our partner school in Cornélla, Spain and by Mrs. Tenge-Rietberg, Mrs. Klose and team (GSS Gütersloh, Germany). The partners for this project are from Marijampole, Lithuania, Noto, Italy, and Craiova, Romania and of course, Cornélla, Spain (near Barcelona).

Read our latest Erasmus+ news (klick here)!